Συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη με την ΠΝΟ

Το πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών και θέματα ναυτικής εκπαίδευσης, εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε το πρωί με τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός μετέβη στα γραφεία της ΠΝΟ με δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα της ναυτεργασίας, και ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς του επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Βλάχος, απευθυνόμενος στον υπουργό, ζήτησε να προωθήσει το υπουργείο νομοθετική ρύθμιση, ώστε η υπηρεσία των αξιωματικών σε πλοία με μη κοινοτική σημαία να προσμετράται ως προαγωγική για την απόκτηση του επόμενου διπλώματος.

Σημειώνεται η υπηρεσία των αξιωματικών σε πλοία με σημαία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης προσμετρείται μόνο στα συντάξιμα χρόνια. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού ενημερώθηκε από τους συνδικαλιστές, τους είπε ότι κάποια προβλήματα ενδεχομένως να μπορούν να αντιμετωπιστούν. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα έχουν σύντομα μια νέα συνάντηση, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: real


Σχόλια