Συνελήφθη Αρχιφύλακας για πλαστογραφία και κλοπή

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 55χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κλοπής και παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο  55χρονος Αρχιφύλακας κατελήφθη, την 27.06.2013, να έχει σταθμεύσει έξω από την οικία του δύο (2) αυτοκίνητα τύπου τζιπ, ιδίου τύπου και μάρκας, από τα οποία το ένα έφερε γνήσιες πινακίδες, ενώ στο άλλο είχε τοποθετήσει πλαστές, με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας.

Όπως προέκυψε, το όχημα με τις γνήσιες πινακίδες ανήκει στην ιδιοκτησία του, ενώ το δεύτερο είναι ιδιοκτησίας ιδιώτη, ο οποίος το είχε σταθμεύσει προσωρινά στην Νίκαια Αττικής, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να τις καταθέσει στην αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία.

Πριν εννέα μήνες περίπου, ο Αρχιφύλακας ενημέρωσε τον ιδιώτη ότι αν δεν μετακινήσει το όχημα του, τότε αυτό θα κατασχεθεί, ενώ την επόμενη ημέρα και πριν το όχημα μετακινηθεί, το αφαίρεσε, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση του.

Στη συνέχεια χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο όχημα, αφού πρώτα κατάρτισε και τοποθέτησε σε αυτό πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν στις γνήσιες του δικού του (ιδίου τύπου και μάρκας) οχήματος. Επιπλέον για την κίνηση του οχήματος χρησιμοποιούσε τα νόμιμα παραστατικά του δικού του οχήματος, όπως ασφαλιστήριο συμβόλαιο, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας, δελτίο Κ.Τ.Ε.O.  κ.λπ.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Σχόλια