Συνελήφθη αστυνομικός, μέλος συμμορίας ομογενών από το Καζακστάν

Αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος σπείρας που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις, συνελήφθη από την Αστυνομία.

Ο 44χρονος ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί σε υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είναι σύμφωνα με την αστυνομία μέλος εγκληματικής οργάνωσης ομογενών από το Καζακστάν, που δρούσε για τουλάχιστον έναν χρόνο, διαπράττοντας ένοπλες ληστείες σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων και εμπορευμάτων, καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Αστυνομίας, μαζί με τον αστυνομικό συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση έξι άτομα, ηλικίας από 26 έως 36 ετών. Αναζητούνται για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική σπείρα ακόμα δύο άτομα, ένας 32χρονος, επίσης ομογενής από το Καζακστάν, ως υπαρχηγός της σπείρας, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης για όμοια αδικήματα και ένας 41χρονος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της αρπαγής, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και παραβάσεων της νομοθεσίας «Περί όπλων», ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στον αρμόδιο τακτικό ανακριτή.

 

 

Πηγή: skai.gr

 


Σχόλια