Συνελήφθη μεγαλέμπορος κοκαΐνης και τηλεοπτική παραγωγός!

Συνελήφθησαν ο 51χρονος Βρετανός και φερόμενος ως μεγαλέμπορος κοκαΐνης, την Κυριακή, 7 Ιουλίου σε καφετέρια στην Γλυφάδα,. ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ως ένας από τους επικεφαλής κυκλώματος που εισήγαγε στην Ευρώπη μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική.

Συνελήφθη σε καφετέρια της Γλυφάδας, όπου βρισκόταν προκειμένου να παρακολουθήσει αγώνα ράγκμπι της Εθνικής Αγγλίας. Μαζί του συνελήφθη η 44χρονη Ελληνίδα σύντροφός του, σε βάρος της οποίας επίσης εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και η οποία, κατά πληροφορίες, εργαζόταν ως παραγωγός σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι που έχει διακόψει την λειτουργία του.

Σύμφωνα με το ένταλμα, το κύκλωμα από το καλοκαίρι του 2012 έως το φθινόπωρο του ίδιου έτους είχε εισάγει δύο τόνους κόκας στην ΕΕ και κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία. Από κοινού με την Ελληνίδα σύντροφό του είχαν προσπαθήσει να συστήσουν εταιρεία εμπορίας φρούτων με έδρα τη Μ. Βρετανία.

Μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν σε Αγγλία και Σκωτία, ενώ σε βάρος των δύο εκδόθηκαν εντάλματα ήδη από το Νοέμβριο του 2012.

Πριν από μερικές μέρες, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν ότι ίχνη τους εντοπίστηκαν στην Ελλάδα και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο στην Αθήνα βρέθηκε και κλιμάκιο τριών αξιωματικών των βρετανικών διωκτικών αρχών (SOCA).

Φαίνεται πως τον 51χρονο πρόδωσε η αγάπη του για το ράγκμπι. Ετσι, αστυνομικοί εντόπισαν την καφετέρια στη Γλυφάδα που μετέδιδε ζωντανά την αναμέτρηση, που ήθελε να παρακολουθήσει.
Σχόλια