Συνελήφθη νεαρός για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Αστυνόμοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν στην σύλληψη 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 25χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ανακαλύφθηκε ότι ο 25χρονος ήταν διαχειριστής συγκεκριμένου προφίλ-λογαριασμού στο προαναφερόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, στο οποίο βρέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί φάκελοι με αρχεία βίντεο παιδικής πορνογραφίας, τα οποία προωθούσε σε χρήστες του διαδικτύου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με την εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 25χρονου στην Αττική, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα, στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του, αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικής πορνογραφίας.

Επιπλέον, βρέθηκε εγκατεστημένο το πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν διαχειριστής του επίμαχου προφίλ-λογαριασμού.

Οι αστυνόμοι προέβησαν  στην κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.


Σχόλια