Συνελήφθη σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις

Συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης δύο άντρες, ηλικίας 17 και 20 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν δύο διαμερίσματα στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλους δύο ημεδαπούς συνεργούς τους, ηλικίας 21 και 18 ετών, είχαν συστήσει από τον Απρίλιο του 2009 εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες. 

Ειδικότερα, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εντόπιζαν κατοικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και ενώ ένας εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου», οι υπόλοιποι εισέρχονταν σε αυτές παραβιάζοντας τις θύρες εισόδου ή τις μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει 21 διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στο Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή, το Νέο Ψυχικό, του Παπάγου, το Περιστέρι, το Ηράκλειο, το Κερατσίνι και τις Αχαρνές Αττικής, καθώς και στην περιοχή Κοπανά της Χαλκίδας, το Αγρίνιο και το Ηράκλειο Κρήτης.

Στη κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 ναρκωτικά χάπια, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί διάταξη του 8ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών και αναζητείται ως διαφυγών από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου, από τις 2-12-2013, όπου κρατούνταν με απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Καρδίτσας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών


Σχόλια