Συνεχίζεται αύριο η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Σε πυρετό διαπραγματεύσεων βρίσκεται η Αθήνα με την τρόικα, προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 8,1 δισ. ευρώ, η οποία ωστόσο φαίνεται ότι θα γίνει τμηματικά και όχι συνολικά.

Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του οικονομικού επιτελείου, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί στις 10 το πρωί της Κυριακής, όταν και θα υπάρξει νέα συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όσον αφορά την παράταση των διαπραγματεύσεων η πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζει ότι αναζητείται λύση σε ένα συνολικό πακέτο ζητημάτων, που έχουν να κάνουν με τα προαπαιτούμενα για την έγκριση της δόσης.

Η εξέλιξη αυτή είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από την Παρασκευή, όταν ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών παρατηρούσε ότι η συμφωνία βρίσκεται πολύ κοντά, αλλά… «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Από το υπουργείο Οικονομικών, περί τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, είχαν αποχωρήσει οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Σταϊκούρας, ενώ παρέμεναν οι κ.κ. Στουρνάρας και Μαζούχ.

 


Σχόλια