Συνταγματικό και νόμιμο το κούρεμα των ομολόγων

Αδεια νομιμότητας έδωσε , σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το Συμβουλίο της Επικρατείας στο κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν και χιλιάδες ομολογιουχοι επενδυτες, κρίνοντας το αποκαλούμενο PSI που συντελέστηκε τον Μάρτιο του 2012, συνταγματικό. Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες είναι η απόφαση που ελήφθη από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου σε κεκλεισμένων των θυρων διασκεψη. Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης αναμένεται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2013).

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει πλέον των επτά χιλιάδων ομολογιούχων (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κ.λπ.). Όλοι στρέφονται κατά του κουρέματος των ομολόγων που κατείχαν αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό.

Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), των αποφάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

 

Πηγή:www.capital.gr


Σχόλια