Συρία: Τουλάχιστον 70 Γερμανοί ισλαμιστές συμμετέχουν στον εμφύλιο

Πάνω από 70 Γερμανοί ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν μεταβεί στη Συρία για να συμμετάσχουν στις μάχες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη χώρα αυτή, αριθμός που αυξάνεται, όπως ανέφερε η τοπική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung σε ένα δημοσίευμα στον ιστότοπό της σήμερα Σάββατο.

«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν στο κοινοβούλιο, οι υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν τώρα ενδείξεις για το γεγονός ότι πάνω από 70 ισλαμιστές από τη Γερμανία έχουν αναχωρήσει προς τη Συρία
για να συμμετάσχουν σε μάχες ή να υποστηρίξουν την αντίσταση στο καθεστώς του [Σύρου προέδρου] Μπασάρ αλ Άσαντ με κάποιον άλλον τρόπο», έγραψε η εφημερίδα αυτή, επικαλούμενη την απάντηση στελέχους της κυβέρνησης σε ερώτηση η οποία υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε «πολλές εκατοντάδες πρόσωπα», πρόσθεσε η εφημερίδα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στα τέλη του Ιουνίου, πιστευόταν ότι 60 Γερμανοί ισλαμιστές βρίσκονταν στη Συρία. Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι οι μαχητές αυτοί θα αποτελέσουν με την επιστροφή τους στη Γερμανία «έναν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια» της χώρας.
Σχόλια