Συρία: Τραυματίστηκε δημοσιογράφος του RT

Ένα δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Russia Today (RT), που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, τραυματίστηκε την Κυριακή κοντά στην Δαμασκό, όπως ανακοίνωσε η αρχισυντάκτρια του καναλιού αυτού Μαργαρίτα Σιμόνιαν.

Ο δημοσιογράφος, που εργαζόταν με το κομμάτι για το ρωσικό δίκτυο, «τραυματίστηκε από ένα θραύσμα όλμου κατά την διάρκεια ενός γυρίσματος στις συγκρούσεις σε μια συνοικία της Δαμασκού», έγραψε η Σιμόνιαν στον λογαριασμό της στο Twitter, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Το διεθνές δίκτυο RT, που ιδρύθηκε το 2005, χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος. Μεταδίδει προγράμματα στα αγγλικά, στα αραβικά και στα ισπανικά και απηχεί τις ρωσικές απόψεις για τα διεθνή θέματα.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον μιας πόλης στην επαρχία Ιντλίμπ, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έναν βομβαρδισμό των δυνάμεων του καθεστώτος με στόχο το κέντρο της πόλης Αρίχα, στην επαρχία Ιντλίμπ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ αυτής, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, προσθέτοντας πως δεκάδες ακόμη πολίτες τραυματίστηκαν.

Η οργάνωση Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης κατήγγειλε μια «φρικτή σφαγή», ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο εικονίζουν νέους να μεταφέρουν αιμόφυρτες σορούς.

Κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιφέρεια της Αρίχα και διαθέτουν τουλάχιστον τρία στρατόπεδα στο εσωτερικό της πόλης, ενώ αντάρτες έχουν λάβει θέσεις σε πολλά τμήματα της πόλης, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν.

Πηγή: zougla.gr


Σχόλια