ΣΥΡΙΖΑ: «Αυταρχική και αντιδημοκρατική η διαθεσιμότητα»

«Η Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης ως μαύρη μέρα, χαρακτηρισμένη από αυταρχισμό και αντιδημοκρατικότητα», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν από σήμερα 2.000 καθηγητές των 53 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα εξαπολύει ευθεία επίθεση σε 21.000 μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Καταργεί σημαντικούς τομείς και ειδικότητες από την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και τους παραδίδει βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα».

Κριτική ασκείται και, ειδικότερα, στον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, καθώς όπως σημειώνεται, «με τις ενέργειές του, καταλύει κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας. Προτρέχει του νόμου και κινεί τις διαδικασίες διαθεσιμότητας, πριν ακόμα και από την ψήφιση του στη Βουλή, με την ίδια λογική που προχώρησε σε επιστράτευση πριν υπάρξει απεργία».

Εξάλλου, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη» και καταλήγει πως «όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητοι για την μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς», και γι’ αυτό το λόγο, όπως σημειώνεται, «θα επαναπροσληφθούν».


Σχόλια