ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει εχθρό την κοινωνία»

«Οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τους εγχώριους εκφραστές της κατέληξαν σε ανθρωποθυσίες στο βωμό του μνημονίου». Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Σημειώνει, δε, ότι «η μνημονιακή δέσμευση για απολύσεις υλοποιείται απαρέγκλιτα, ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού θα τον σπρώξει ακόμη πιο κάτω, ενώ η πρώτη δόση των νέων μέτρων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού έχει δρομολογηθεί».

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση και η πολιτική της έχει ως εχθρό της το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και τις ανάγκες του, προετοιμάζει το έδαφος της πιο άγριας εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας, θεωρώντας ως προϋπόθεση των επιδιώξεων της την ύπαρξη εκατομμυρίων ανέργων».

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ καταλήγει με την εκτίμηση ότι «όσο η κοινωνία συνθλίβεται, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει προοπτική εξόδου από την κρίση. Ένας μονόδρομος υπάρχει και αυτός είναι της δημοκρατικής ανατροπής τους».
Σχόλια