ΣΥΡΙΖΑ: Να ανατραπεί δημοκρατικά η κυβέρνηση

Τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση για μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛΑΣ.

«Η θλιβερή μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, συνεχίζει να δημιουργεί «μαύρες τρύπες» όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στους ορίζοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Μαύρη τρύπα» στους προϋπολογισμούς, «μαύρη τρύπα» στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές και όπως πληροφορούμαστε μια οριστική νέα «μαύρη τρύπα» στη Δημοτική Αστυνομία. Έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συζήτηση με κανέναν, πανικόβλητη στα νούμερα που ζητούν οι ανεκδιήγητοι δανειστές των αποτυχημένων μνημονίων, κατά δική τους ομολογία» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Αλήθεια, ας μας πει η κυβέρνηση της ψευδεπίγραφης ευρωπαϊκής προοπτικής, σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί ή ασκούνται από τον σκληρό πυρήνα του κράτους;» διερωτάται η Κουμουνδούρου.

«Η κυβέρνηση του «δώστα όλα» στην τρόικα και «πάρτα όλα» από την κοινωνία και τους θεσμούς της, θυμάται την αποκέντρωση, στα ευχολόγια-εισηγητικά νομοθετημάτων που υλοποιούν το αντίθετο, όπως ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Πρέπει άμεσα να ανατραπεί δημοκρατικά, μέσα από ενωτικούς, μαζικούς, ειρηνικούς αγώνες της κοινωνίας και των εργαζομένων, σε ένα μέτωπο που η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Σχόλια