ΣΥΡΙΖΑ: «Το success story της κυβέρνησης αποδομείται πλήρως»

Σε δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων και των κοινωνικών παροχών μετατρέπεται, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το success story της κυβέρνησης μετά τα τελευταία στοιχεία από την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αλλά και από την ΕΛΣΤΑΤ.

«Αν κάτι έχει γίνει παραπάνω από αντιληπτό είναι ότι το φάρμακο που έχει επιλεχθεί από την τρόικα και την κυβέρνηση για την κρίση χρέους, όχι μόνο δεν θεραπεύει το πρόβλημα, αλλά σκοτώνει και τον ασθενή» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνει και την εμμονή της κυβέρνησης στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής επισημαίνοντας ότι «οι προωθούμενες απολύσεις στο δημόσιο τομέα κατʼ εντολή της τρόικας δείχνουν ότι ο μνημονιακός οδοστρωτήρας δεν αφήνει παρά συντρίμμια στο δρόμο του. Η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα δεν συνιστά μεταρρύθμιση που θα φέρει την ανάπτυξη, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Απονεκρώνει τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα υπουργεία, τους ΟΤΑ και στρέφεται ενάντια σε κάθε προοπτική ανασυγκρότησης της χώρας».

«Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει και αυτό δεν σώζεται με απειλές διαγραφών βουλευτών. Όταν έχεις την πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντί σου, οι μέρες της εξουσίας σου είναι μετρημένες» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Σχόλια