Σόιμπλε: Λιγότερα χρήματα στο νέο πακέτο στήριξης προς Ελλάδα

Για περιορισμό των χρημάτων στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα, έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αυτή την εβδομάδα αναφέρθηκε στο σενάριο ενός νέου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα.

«Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια –με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ’ ό,τι μέχρι τώρα», δήλωσε ο Σόιμπλε προς την οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ».

Στην αρχή της εβδομάδας ο Σόιμπλε δήλωσε πως οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και πέραν του 2014, αποκλίνοντας από την επίσημη γερμανική και ευρωπαϊκή γραμμή που έγκειται στην παραπομπή οποιασδήποτε απόφασης για το θέμα στην επόμενη χρονιά.

Ο Σόιμπλε δίνει στην «Χάντελσμπλατ» μια εξήγηση για την πολύ άμεση δήλωσή του, η οποία προκάλεσε πολλές αναταράξεις, καθώς η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. «Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές (…) ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν», δήλωσε. «Γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα».


Σχόλια