Σόιμπλε: Να μην τεθούν σε κίνδυνο οι μεταρρυθμίσεις από τις απεργίες

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λίγο πριν την επίσκεψή του στη χώρα μας.

«Η οικονομική ανάπτυξη προχωρά, οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς, δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις» διαμήνυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Το κράτος στην Ελλάδα είναι υπερμεγέθες» τόνισε.

Υπογράμμισε ότι ενδεχόμενο νέο κούρεμα τους χρέους, θα προκαλέσει αναστάτωση στις αγορές ωστόσο δεν απέκλεισε ενα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε αρνήθηκε δε, ότι δεν εποπτεύει την ελληνική κυβέρνηση. «Δεν είμαι η υπετρόικα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον πολιτικό συμβολισμό της έμπρακτης εμπιστοσύνης της Γερμανίας, μέσω της συμμετοχής της στο ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, θα επιχειρήσει σύμφωνα με την Καθημερινή να κεφαλαιοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση κατά την επίσκεψη του γερμανού αξιωματούχου.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, που σε όλες τις δημόσιες δηλώσεις του έχει χρησιμοποιήσει ένα ηχηρό «nein» έναντι κάθε σεναρίου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, είναι δεδομένο ότι θα συζητήσει τόσο με τον Ελληνα πρωθυπουργό όσο και με τους κ. Ευ. Βενιζέλο, Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη την πορεία της οικονομίας, το διαγραφόμενο χρηματοδοτικό κενό, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, παράμετροι που ενδιαφέρουν άμεσα το πολιτικό προσωπικό της Γερμανίας ενόψει των εκλογών στη χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η ελληνική κυβέρνηση και ο γερμανός ΥΠΟΙΚ αναμένεται να υπογράψουν μνημόνιο για τη δημιουργία αναπτυξιακού επενδυτικού ταμείου στην Ελλάδα.

 

 

 

 


Σχόλια