Τα είπαν ΗΠΑ-Εκουαδόρ για Σνόουντεν

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ισημερινού έδωσε πριν λίγη ώρα την πληροφορία ότι, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του, νωρίτερα σήμερα, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε, να μην παραχωρηθεί από το Κουίτο άσυλο στον πρώην σύμβουλο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για την (Κρατική) Ασφάλεια NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν.

Επίσης δήλωσε ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα ότι, «η άποψη, που έχει η Ουάσινγκτον για το θέμα αυτό, θα ληφθεί υπόψη», όταν έλθει η ώρα και ο πρόεδρος του Ισημερινού αποτιμήσει το αίτημα, που θα υποβληθεί εκ μέρους του Εντουαρντ Σνόουντεν. Διευκρινίστηκε, όμως, ότι τούτο θα συμβεί μόνον στην περίπτωση κατά την οποία ο Σνόουντεν παρουσιαστεί αυτοπροσώπως, ή στο έδαφος του Ισημερινού ή σε μια από τις πρεσβείες που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής, κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί.

–(Αναφορικά με τον Σνόουντεν) «Υπήρξε μια πολύ ευγενική επικοινωνία, από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, για να απορρίψουμε αίτημα για παροχή ασύλου», ανέφερε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, οικονομολόγος, μιλώντας σήμερα στο Κουίτο στη δημόσια τηλεόραση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 
Σχόλια