«Τερμάτισε» πρώτη η Εύβοια στην παραβατικότητα!

Τα μανίκια «σηκώνει» το υπουργείο οικονομικών καθώς πρέπει να καλύψει με αποτελεσματικό σχέδιο δράσης τη μαύρη τρύπα του 1,6 δις ευρώ που έχει δημιουργηθεί από τις αποκλίσεις που υπάρχουν στις 35 Δ.Ο.Υ. από τις οποίες αντλείται το 72% των εσόδων του Προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση του 6μηνου, στις εν λόγω εφορίες καταγράφεται υστέρηση 144 εκατομμυρίων ευρώ από το στόχο, ενώ ειδικά όσον αφορά στα έσοδα του ΦΠΑ η υστέρηση ξεπερνά τα 164 εκατ. ευρώ, με τη μεγαλύτερη απόκλιση εσόδων συνολικά, να παρατηρείται στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού καθώς φτάνει στο 44,1%.

Οι μόνες Δ.Ο.Υ. που βγήκαν αλώβητες είναι η ΦΑΕ Αθηνών με υπέρβαση του στόχου κατά 26,5%, η Α’ Αθηνών κατά 24,4% από το στόχο, η ΦΑΕ Πειραιά κατά 10,3% από το στόχο, η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης κατά 10,25%, η Δ.Ο.Υ. Πλοίων Πειραιά κατά 22,6%, και η Β΄ Περιστερίου κατά 22,3%.

Στο έκτακτο σχέδιο δράσης που καλείται να πάρει το ΥΠΟΙΚ για να αντιμετωπίσει το ολοκαύτωμα του πρώτου εξαμήνου, «μπροστάρης» θα είναι το ΣΔΟΕ.

Ήδη το ΣΔΟΕ «χτενίζει» μπουζούκια και νυχτερινά κέντρα όπου η φοροδιαφυγή οργιάζει. Οι πρώτες… έφοδοι έγιναν σε γνωστά «πολιτιστικά κέντρα» και είναι ενδεικτικό ότι ο τζίρος κάποιων τέτοιων κέντρων είναι ως και δεκαπλάσιος τις ημέρες όπου πραγματοποιείται επιτόπιος έλεγχος σε σχέση με τα αντίστοιχα παραστατικά προηγούμενων ημερών που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών.

Εν τω μεταξύ στοιχεία σχετικά με την παραβατικότητα ανά περιοχή εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά από ελέγχους που έκανε το διάστημα από 16 Ιουνίου έως και 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με αυτά, πρωταθλήτρια της παραβατικότητας αναδεικνύεται η Εύβοια (100%).

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο διάστημα αυτό το ΣΔΟΕ διενήργησε 838 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ενοικιαζόμενες πολυτελείς κατοικίες και υπαίθριες αγορές. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 409 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 2020 παραβάσεις.

Η παραβατικότητα ανά περιοχή ήταν: Εύβοια 100%, Φωκίδα 80%, Θήρα 79,31%, Πάρος 75,76%, Λακωνία 71,27%, Ίος 66,67%, Αττική 60%, Κρήτη 56,83%, Λουτράκι – Παραλία Ξυλοκάστρου 52,85%, Πόρτο Χέλι Ερμιόνη 50%, Κέρκυρα 46%, Ρόδος 44%, Μύκονος 43,75%, Σύρος 42,11%, Χαλκιδική 40%, Πιερία 33%, Τήνος 26,67%.

Επίσης σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κοινό συνεργείο ΣΔΟΕ, ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού Σώματος, ελέγχθηκε το σύνολο των επιχειρήσεων πλανοδίου εμπορίου στη Νάουσα της Πάρου. Καταλογίστηκαν 9 παραβάσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις και απομακρύνθηκαν όσοι διέθεταν προϊόντα παραεμπορίου και απομιμητικά προϊόντα, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο χώρο οι νόμιμες επιχειρήσεις.Σχόλια