Την Τετάρτη στη Βουλή το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Αττικής 2021

Στη Βουλή έρχεται την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Αττικής 2021, με στόχο την εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης.

Το σχέδιο θα συζητηθεί σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

«Πεποίθησή μας είναι ότι ο σχεδιασμός του χώρου αφορά όλους και δεν είναι υπόθεση μόνο του ΥΠΕΚΑ, γι’ αυτό και επιδιώκουμε μέσα από την ενημέρωση των ελλήνων βουλευτών να επιτευχθεί μία βάση συναίνεσης, που πρέπει να έχουμε ως κοινωνία για να προσδιορίσουμε τις μεγάλες αναπτυξιακές χωρικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο αρμόδιος υπουγός Γιάννης Μανιάτης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, το νέο ρυθμιστικό σχέδιο συνιστά κορυφαία δράση στήριξης των κατοίκων του μητροπολιτικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας και των οικονομικών δραστηριοτήτων που φιλοξενεί.

Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι στόχος είναι «το τελικό σχέδιο που θα προκύψει να είναι ένα ολοκληρωμένο χωροταξικό, πολεοδομικό και αναπτυξιακό περιβαλλοντικό πλαίσιο για την Αττική, που θα συμβάλει στην απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων, αξιοποιώντας όλες τις προοπτικές και δυνατότητες του τόπου μας».


Σχόλια