Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Τρόικα;

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικα. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε πως ο στόχος των 15.000 απολύσεων για το 2014 θα τηρηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί 7.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν ακόμα 6.500.

Η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, και η πλευρά της τρόικας από την προηγούμενη φορά είχε δεσμευτεί να μην επιμείνει σε νέες απολύσεις για το 2015 και ως εκ τούτου δεν ετέθη κάποιο τέτοιο θέμα.

Κατά τη συνάντηση παρατηρήθηκε για μια ακόμη φορά διάσταση απόψεων μεταξύ του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η ΕΕ έδειξε υποστηρικτική διάθεση και αναγνώρισε την ποιοτική δουλειά που γίνεται. Να σημειωθεί πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένει μελέτη που θα εντοπίζει τις μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις στο δημόσιο.

Σχετικά με τις αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ όσον αφορά την αξιολόγηση εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των Γενικών Διευθυντών κάνει την δουλειά της και ότι μετά τη δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί ύστερα από την προσφυγή του υπουργείου, «θα κάνουν την δουλειά τους και οι άλλοι. Το θέμα της διαδημοτικής κινητικότητας θα συζητηθεί με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι και το αρμόδιο υπουργείο.


Σχόλια