Τι συμφώνησαν Αναστασιάδης-Ντράγκι

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις κυπριακές Αρχές για την επιτυχή εφαρμογή του Μνημονίου και τη σταθερότητα και προοπτική του κυπριακού τραπεζικού συστήματος. Αυτό συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχαν στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρίστου Στυλιανίδη.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι πρακτικές δυσκολίες που προκύπτουν για το τραπεζικό σύστημα από την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης. Στη δήλωσή του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Κύπριος εκπρόσωπος επισημαίνει:

– Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαιρέτισε το γεγονός ότι ενημερώθηκε για τα θέματα του κυπριακού τραπεζικού τομέα στο υψηλότερο επίπεδο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

– Οι δύο πλευρές αποφάσισαν ότι τη σημερινή συνάντηση θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο και όποτε αναφύονται πρακτικές δυσκολίες.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρεται στη δήλωση, έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τις πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή των όρων της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου.

«Κοινή διαπίστωση των δύο μερών ήταν ότι η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης, το συντομότερο δυνατόν, είναι καθοριστικής σημασίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες όλων των πλευρών» καταλήγει η δήλωση του.


Σχόλια