Τον έπιασαν στα πράσα

«Ο συλληφθείς είναι προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης. Μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του εκβίαζαν έναν ιδιοκτήτη βιοτεχνίας και του ζητούσαν 25.000 ευρώ προκειμένου να του σβήσουν ένα πρόστιμο ύψους 100.000. Ο προϊστάμενος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω».

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί, μιλώντας στο zougla.gr, ανώτατος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, αναφερόμενος στη σύλληψη του προϊσταμένου τμήματος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, Ο.Ξ.

Πρόκειται για πολύ γνωστό πράσινο συνδικαλιστή, ο οποίος εκλεγόταν επί σειρά ετών με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ.

Η σύλληψη σημειώθηκε πριν από περίπου πέντε ώρες, μετά από οργανωμένη επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. Είχε προηγηθεί η καταγγελία ενός ιδιοκτήτη μιας βιοτεχνίας, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο προϊστάμενος σε συνεργασία με δύο ακόμη υπαλλήλους του ΣΔΟΕ τον εκβίαζαν προκειμένου να του σβήσουν ένα πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Ο έλεγχος και ο εκβιασμός

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της υπηρεσίας επισκέφθηκε την επιχείρηση του και σε έλεγχο που διενήργησε, διαπίστωσε ότι ο επιχειρηματίας διατηρούσε διπλά βιβλία.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη. Συντάχθηκε έκθεση ελέγχου και επιβλήθηκε στον καταγγέλλοντα πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο προϊστάμενος τμήματος του ΣΔΟΕ, ο οποίος μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και του ζήτησε 25.000 ευρώ –μέσω της λογίστριάς του- προκειμένου το πρόστιμο να σβηστεί.

Η σύλληψη

Εν συνεχεία ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε τον εκβιασμό.

«Κλείστηκε σήμερα ένα ραντεβού. Ο καταγγέλλων είχε πάνω του προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ο προϊστάμενος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. Σε λίγο πρόκειται να μεταφερθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω» επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Πλούσιο «συνδικαλιστικό» έργο

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το εν λόγω στέλεχος του ΣΔΟΕ, είναι ιδιαίτερα γνωστό στους

κόλπους των εφοριακών καθώς αποτελεί έναν από τους παλαιότερους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

«Έχει υπηρετήσει μόνο στη Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα υπηρετούσε στη Ζ’ ΔΟΥ και αργότερα μετατέθηκε στο ΣΔΟΕ. Έχει πλούσιο συνδικαλιστικό έργο, καθώς εκλεγόταν επί σειρά ετών με την ΠΑΣΚΕ» σημειώνουν στελέχη της φορολογικής διοίκησης.

Άμεση παρέμβαση των εφοριακών

Άμεση ήταν η παρέμβαση της ομοσπονδίας εφοριακών. Στο άκουσμα της σύλληψης του επίορκου εφοριακού, εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η ομοσπονδία με αφορμή το κρούσμα διαφθοράς, που είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης καταγγέλλει, αποκηρύσσει και αποβάλει από τις τάξεις του, ακόμα και την σκέψη καταλήστευσης και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, του ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου, του κάθε επιχειρηματία».

Πηγή: zougla.gr


Σχόλια