Τουρκία: «Στα χέρια» της Αστυνομίας, με βία η Ταξίμ

Μετά από πολύωρες συγκρούσεις με ομάδες διαδηλωτών, η Αστυνομία επανέκτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Περίπου στις 2:00 το πρωί τοπική ώρα αρκετές εκατοντάδες άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας, υποστηριζόμενοι από ειδικά υδροφόρα οχήματα που πετούσαν νερό υπό πίεση στους διαδηλωτές, αναπτύχθηκαν στην πλατεία, αποκτώντας τον έλεγχο των οδικών προσβάσεων σε αυτήν και περνώντας από εξαιρετικά αυστηρούς ελέγχους τους ελάχιστους πολίτες των οποίων η πρόσβαση επιτράπηκε.

Οι Αρχές κατέστρεψαν τα οδοφράγματα που υπήρχαν στην περιοχή, ενώ ομάδες διαδηλωτών διασκορπίστηκαν καθώς δέχτηκαν μεγάλο όγκο νερού αλλά και χημικών.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα προς το βράδυ, όταν η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει χιλιάδες ανθρώπους, που είχαν επιστρέψει στην πλατεία Ταξίμ, μια εβδομάδα μετά την πλήρη εκκένωσή της, από τους διαδηλωτές που την είχαν καταλάβει από τις 31 Μαΐου, στην αρχή των μεγάλων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 
Σχόλια