«Τους βολεμένους τους αφήνουμε και ακουμπάμε κάποιους άλλους;»

Ο Πρωθυπουργός από το Ναύπλιο τόνισε πως η ΕΡΤ είναι το πρόσχημα για όσους αντιδρούν στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και ζήτησε τη στήριξη του λαού.

«Προκαλούμε την αντίδραση όσων δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Ανοίγουμε την πόρτα μιας μεγάλης αλλαγής, Αυτό που ξεκίνησε δεν μπορεί να πάει πίσω.  Η υπόθεση της ΕΡΤ έθεσε θέμα αν θα τολμήσουμε μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος ή αν θα σερνόμαστε στις μεταρρυθμίσεις που μας επιβάλλουν απ΄έξω., αν θα τα κάνουμε με δικαιοσύνη ή  αν θα επιβάλλουμε θυσίες μόνο στον αδύναμο πολίτη».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως το πραγματικό δίλημμα δεν είναι οι εκλογές αλλά το αν θα συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις. «Αν τώρα κάναμε πίσω θα ξέσπαγαν όλα τα δεινά και ο τόπος θα πήγαινε πίσω. Δεν θα δεχθώ η συμμαχία των βολεμένων να επιβάλλει ποιες μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και ποιες όχι.  Κάποιοι πιστεύουν ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών, το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς δεν θα το χρεωθούμε, γιατί ο ελληνικός λαός θέλει τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

«Ποιος θα πάρει το βάρος για τη διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας; Ο ελληνικός λαός δεν θέλει αστάθεια. Η δημοκρατία έχει υπομονή, δεν κραυγάζει, αλλά δεν εκβιάζεται. Και το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν αλλάζει” δήλωσε προτάσσοντας δύο δρόμους, αυτόν των μεταρρυθμίσεων και τον άλλο του συμβιβασμού με τους βολεμένους. “Δεν θα συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους. Η παράταξη στέριωσε την Ελλάδα το 74, την έβαλε στην Ευρώπη και πριν ένα χρόνο σταμάτησε την πορεία στην καταστροφή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα έριξε το μπαλάκι στους κυβερνητικούς εταίρους υπενθυμίζοντας πως συνυπέγραψαν για 2000 απολύσεις στο δημόσιο. «Αν κάναμε πίσω τί θα λέγαμε;  Τους βολεμένους τους αφήνουμε και ακουμπάμε κάποιους άλλους;»Σχόλια