Το κοραλλί χρώμα στο μακιγιάζ

Ένα από τα καλοκαιρινά χρώματα είναι το κοραλλί, το βλέπουμε σε ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, αξεσουάρ, νύχια και μακιγιάζ. Οι αποχρώσεις και οι παραλλαγές του είναι πάρα πολλές από απαλά χρώματα με περισσότερο ροδακινί μέχρι και ζωηρά, φωτεινά, έντονα χρώματα με περισσότερο κόκκινο ή πορτοκαλί.

Όπως όλα τα χρώματα έτσι και το κοραλλί έχει τα μικρά του μυστικά στο μακιγιάζ. Μάθετε παρακάτω τι πρέπει να επιλέγετε και τι να αποφεύγετε:

1. Τα χείλη είναι ένα χαρακτηριστικό του προσώπου που δεν πρέπει να λείπει το κοραλλί. Οι πολλές αποχρώσεις του χρώματος βοηθάνε στην κατάλληλη επιλογή για το δικό σας φυσικό χρώμα. Επιλέξτε ζωηρά, φωτεινά και έντονα χρώματα ή απαλές αποχρώσεις ανάλογα με το φυσικό σας χρώμα, την περίσταση ή τις προτιμήσεις σας. Οι υφές είναι ελεύθερες λαμπερά lip gloss, ενυδατικά κραγιόν, lip stain, χρωματιστά lip balm ή και μολύβια χειλιών.

2. Στα κραγιόν αποφύγετε τις υφές με πολύ glitter, το κοραλλί είναι ήδη ζωηρό και φωτεινό χρώμα, δεν χρειάζεται να το επιβαρύνετε με περισσότερη λάμψη.

3. Για ρουζ υπάρχουν επίσης πολλές αποχρώσεις του κοραλλί, όμως, αντίθετα με τα χείλη, που συγχωρούνται κάποια λάθη, στο ρουζ πρέπει να είσαστε περισσότερο προσεκτικές. Μια λάθος απόχρωση για το φυσικό χρώμα του δέρματος σας, μπορεί να δημιουργήσει ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Για ανοιχτόχρωμα δέρματα επιλέξτε απαλές – ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του κοραλλί, ενώ για πιο σκούρα δέρματα επιλέξτε λίγο πιο έντονες αποχρώσεις. Πάντα να κινήσετε στους 1-2 τόνους διαφορά από το φυσικό σας χρώμα και να επιλέγετε τα κοραλλί ρουζ που ροδακινίζουν.

4. Το bronzer είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος του κοραλλί ρουζ. Για τις βραδινές σας εξόδους, ειδικά το καλοκαίρι, συνδυάστε το κοραλλί σας ρουζ με απαλές πινελιές στα ζυγωματικά, από ένα bronzer που μπορεί να έχει και λίγο χρυσό glitter.

5. Αν φοράτε bronzer σε όλο το πρόσωπο, τότε πρέπει να απλώσετε το bronzer πολύ πιο απαλά, χωρίς να δημιουργήσετε παχύ στρώμα στην επιφάνεια του δέρματος.

6. Το make up είναι επίσης σημαντικό, προτιμήστε τις απαλές υφές, με διάφανο ή ημιδιάφανο αποτέλεσμα.Το κοραλλί χρώμα σε χείλη και ζυγωματικά πρέπει να συνοδεύεται με ένα αψεγάδιαστο δέρμα, με ομοιόμορφο χρώμα όχι με βαρύ make up.

7. Συνδυάστε διαφορετικές αποχρώσεις του κοραλλί σε χείλη και ρουζ. Είναι λάθος να χρησιμοποιείτε την ίδια ακριβώς απόχρωση και στα δυο χαρακτηριστικά ταυτόχρονα.

8. Το κοραλλί χρώμα δεν πρέπει να κυριαρχεί στο μακιγιάζ των ματιών, ούτε την ημέρα αλλά ούτε και το βράδυ. Προτιμήστε τις πολύ απαλές και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις ή εναλλακτικά τα έντονα κοραλλί – καφέ, συνδυασμένα με χρυσό ή καφέ και μόνο για να τονίσετε κάποια σημεία των ματιών.

9. Αποφύγετε τις φωτεινές κοραλλί σκιές ματιών σε όλο το βλέφαρο, ειδικά αν είσαστε αρχάριες με το μακιγιάζ.

10. Αν έχετε επιλέξει να φορέσετε κοραλλί ρούχα, σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε κοραλλί χρώματα για το μακιγιάζ. Προτιμήστε τις αποχρώσεις του χρυσού, nude, μπεζ ή ροδακινί.

Πηγή: jenny.grΣχόλια