Τροπολογία για ανοιχτά καταστήματα franchise τις Κυριακές

Βουλευτική τροπολογία για την υπαγωγή των καταστημάτων franchise σε εκείνα που θα μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές, δήλωσε ότι αποδέχεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και η τροπολογία-μολονότι εκπρόθεσμη- τέθηκε σε ψηφοφορία.

Η προτεινόμενη ρύθμιση που φέρει τις υπογραφές βουλευτών από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ψηφίζεται «πακέτο» αυτή την ώρα μαζί με το άρθρο 16 του νομοσχεδίου «κανόνες ρύθμισης αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών» το οποίο ανοίγει τον δρόμο για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, υπό προϋποθέσεις.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατήγγειλαν διαδικασίες που αιφνιδιάζουν το Σώμα και προέβλεψαν ότι ανοίγει ο δρόμος για να έχουν καταστήματα ανοιχτά οι πολυεθνικές προτού ακόμη το θέμα κριθεί από τα δικαστήρια.

 

Ικανοποίηση ΕΣΕΕ για τις τροποποιήσεις

 

Την ικανοποίησή του για τις τροποποιήσεις της διάταξης αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης με σημερινές δηλώσεις του.

Όπως αναφέρει, η λειτουργία των καταστημάτων θα περιορίζεται στη μνημονιακή υποχρέωση των 7 συγκεκριμένων Κυριακών και οποιοδήποτε αίτημα για περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου θα αποφασίζεται υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από τον αντιπεριφερειάρχη.

«Από εδώ και στο εξής», προσθέτει, «ο εμπορικός κόσμος θα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση με τους αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας.

Κάθε τοπική κοινωνία και κάθε τοπικός εμπορικός σύλλογος με τον αντιπεριφερειάρχη του, θα έχει τη δυνατότητα να δώσει απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου, χωρίς να δημιουργείται αδικία και αναστάτωση στην αγορά».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια