Τσάνας: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

Το ταξίδι στο Παγκόσμιο της Τουρκίας για την Εθνική ομάδα Νέων ολοκληρώθηκε άδοξα με τον αποκλεισμό από το Ουζμπεκιστάν. Ο Κώστας Τσάνας στην συνέντευξη Τύπου στάθηκε στην πικρία που έχει μείνει σε όλους, εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θεωρεί επιτυχία την παρουσία της Ελλάδας στους «16».

«Αδικήσαμε τον εαυτό μας και όλη την προσπάθεια που κάναμε μέχρι τη φάση των 16 του Μουντιάλ. Ασφαλώς αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την παρουσία στα γήπεδα της Τουρκίας, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και γι αυτό είμαστε στενοχωρημένοι», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου αυτός ο αποκλεισμός, αλλά μας αφήνει πικρία. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων τις δυσκολίες του αγώνα και το τι ακριβώς μπορεί να κάνει το Ουζμπεκιστάν, αλλά τις καταλάβαμε καλύτερα εντός γηπέδου. Παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε μέτρια και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, βρήκαμε τη δύναμη να αντιδράσουμε άμεσα. Κατά την γνώμη μου είχαμε τον έλεγχο και μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση, αλλά μας στοίχισε απίστευτα η φάση της αποβολής του Κουρμπέλη στο πέναλτι που έκανε το σκορ 1-2 εις βάρος μας.

Εκεί ανατράπηκαν οι ισορροπίες, αφού πριν από λίγο είχαμε κάνει και την αλλαγή με τον Μπάλλα στα χαφ. Σίγουρα αξίζαμε περισσότερα όπως είχαμε δείξει με τη μέχρι τώρα παρουσία μας. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα δεν μπορείς να τα εξηγήσεις άμεσα. Το ποδόσφαιρο όσο απλό είναι, άλλο τόσο σύνθετο μπορεί να αποδειχθεί ορισμένες φορές στην ανάλυσή του μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει μ’ εμάς εν προκειμένω».

Στο τέλος, ο τεχνικός της Εθνικής Νέων δεν παρέλειψε να αναφερθεί συνολικά στην επιτυχημένη παρουσία της ομάδας, τονίζοντας: «Συγχαρητήρια και στους αντιπάλους μας για την πρόκρισή τους. Ελπίζω και στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες τέτοιες επιτυχίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε επειδή χάσαμε σήμερα, ότι η παρουσία μας στις 16 κορυφαίες ομάδες του κόσμου δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεγάλη επιτυχία, την οποία πέτυχαν αυτά τα παιδιά μέσα από σκληρή δουλειά».Σχόλια