Τσίπρας σε Παπούλια: «Δεν είναι κλητήρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Με αφορμή την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εμφανώς ενοχλημένος του είπε: «Σήμερα δυστυχώς έχουμε πλήγμα για την δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και την κοινωνική συνοχή αλλά και για τους θεσμούς. 

Γιατί είναι πλήγμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων.
Είναι υποβάθμιση του θεσμού. Το τελευταίο που μας έχει μεινει σ αυτό τον τόπο είναι οι θεσμοί και η δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε λέγοντας πως «Και η δική μου πίστη, είναι ότι πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση και δεν πιστεύω ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια.

Από την άλλη μεριά, οι δυνατότητες δικής μου παρέμβασης, είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Δεν μπορώ να αναπέμψω μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει ευκαιρία το Σύνταγμα
», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Και τότε ο κ. Τσίπρας του ανταπάντησε: «Οφείλουμε ν’ ανοίγουμε δρόμους».  Ίσως με αυτό να υπονοούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης…

Ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς, βγαίνοντας από την συνάντηση του με τον κ. Παπούλια, αν υπάρχει περίπτωση να καταθέσει πρόταση μομφής, είπε πως «εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά αυτή την κυβέρνηση θα την ρίξει ο λαός και όχι οι μαριονέτες τους».

 

 

 Σχόλια