Τυνησία: Εθνικό πένθος για το δολοφονηθέντα βουλευτή

Η προεδρία της Δημοκρατίας της Τυνησίας κήρυξε ημέρα πένθους τη σημερινή ενόψει της ταφής του αριστερού βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι που δολοφονήθηκε από ενόπλους χθες έξω από το σπίτι του κοντά στην Τύνιδα.

«Μετά τη δολοφονία του γενικού συντονιστή του λαϊκού κινήματος, του μάρτυρα βουλευτή Μοχάμεντ Μπράχμι, το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το σπίτι του, η προεδρία της Δημοκρατίας κηρύσσει εθνικό πένθος σήμερα, Παρασκευή»,
 τονίζεται στην ανακοίνωση που προσθέτει ότι οι τυνησιακές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Αντιδρώντας στη δολοφονία, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Τυνησίας, το UGTT, κάλεσε σε γενική απεργία, ενώ η εταιρία Tunisair και η θυγατρική της, Tunisair Express, ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις τους.

Σε διάγγελμά του την Πέμπτη ο τυνήσιος πρόεδρος Μονσέφ Μαρζούκι δήλωσε ότι η δολοφονία του βουλευτή Μπράχμι είχε στόχο να δυσφημίσει τις εξεγέρσεις της Αραβικής ‘Ανοιξης. «Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας αυτής θέλουν να δείξουν ότι η Τυνησία δεν είναι μια ειρηνική χώρα, ότι μπορεί και αυτή να αντιμετωπίζει προβλήματα, θέλουν να δείξουν ότι η Αραβική Άνοιξη απέτυχε παντού», τόνισε.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Σχόλια