ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει τα περί δηλώσεων Στουρνάρα για τους ψυχικά ασθενείς

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών την καταγγελία που έκανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ότι σε συνάντηση που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας με το προεδρείο της ΟΛΜΕ αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στους ψυχικά ασθενείς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, ο υπουργός Οικονομικών «δεν χρειάζεται να ανακαλέσει, όπως του ζητείται, λόγια που του αποδίδονται από τρίτους εξυπηρετώντας, προφανώς, συγκεκριμένους σκοπούς».

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο, εάν δεν πρόκειται για στοχευμένη παραποίηση της αλήθειας, τότε αναμφισβήτητα πρόκειται για παρερμηνεία των λεγομένων του υπουργού, ο οποίος με τη στάση και τις ενέργειές του έχει δείξει έμπρακτα τον σεβασμό και τη στήριξή του στα άτομα με αναπηρία.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η ΕΣΑμεΑ είχε επικαλεστεί δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Στουρνάρας, στη συνάντηση που είχε με την ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα, φέρεται να είπε ότι «πρώτοι θα δουν την έξοδο οι ψυχικά ασθενείς, οι χρόνια πάσχοντες, οι αναξιοπαθούντες».

Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΕΣΑμεΑ που κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να διαψεύσει ότι έκανε τέτοια δήλωση.


Σχόλια