Υποκλοπές και από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Υποκλοπές και από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Tεράστιες διαστάσεις παίρνουν οι υποκλοπές των ΗΠΑ… Τώρα στο επίκεντρο βρίσκεται και η Αθήνα, καθώς σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel η πρεσβεία της Αμερικής στην Β. Σοφίας περιγράφεται ως κέντρο παρακολούθησης επικοινωνιών και υποκλοπών, βάση εγγράφου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Το έγγραφο αυτό φέρεται να περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον Ε. Σνόουντεν, τον καταζητούμενο πρώην συνεργάτη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής πληροφοριών που βρίσκεται στην Αθήνα, υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού.

Ο εξοπλισμός τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές.

KTIRIOO

Βάσει του δημοσιεύματος μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας.


Σχόλια