Υποχωρούν τα spreads των ελληνικών ομολόγων

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έπειτα από την έγκριση της νέας δόσης των δανείων προς την χώρα από το Eurogroup της Δευτέρας. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 10,74%, μετά την υποχώρηση πάνω από 40 μονάδες βάσης την Δευτέρα, όταν η αγορά προεξοφλούσε την εξασφάλιση της δόσης.

Τα ελληνικά ομολόγα υπεραπέδιδαν σε σχέση με αυτά της υπόλοιπης ευρωζώνης, μετά το πράσινο φως που έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για 6,8 δις ευρώ, με τους δανειστές ωστόσο να απαιτούν υλοποίηση των δεσμεύσεων για την τμηματική εκταμίευση του ποσού.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφωνόταν στο 10,74% μετά την υποχώρηση πάνω από 40 μονάδες βάσης την Δευτέρα, όταν η αγορά προεξοφλούσε την εξασφάλιση της δόσης.

«Για τα ελληνικά ομόλογα είναι θετικό, άρα τα επιτόκια μπορούν να υποχωρήσουν περαιτέρω», είπε ο Mathias van der Jeugt, από την KBC. Πρόσθεσε ότι είναι πιθανή η σταδιακή υποχώρηση των 10ετών αποδόσεων λίγο κάτω από το 10%, εάν δεν ενταθούν και πάλι τα προβλήματα στην ευρωζώνη.

 

Πηγή: kerdos,gr


Σχόλια