Υποψήφιος για την προεδρία το 2017 ο Σαρκοζί

Παρότι προσπάθησε να φανεί φειδωλή, στις δηλώσεις της, η σύζυγος του Ζακ Σιράκ, Μπερναντέτ δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2017.

Καλεσμένη στο Europe 1 η πρώην πρώτη κυρία δήλωσε ότι ελπίζει σε μια υποψηφιότητα του Σαρκοζί, αλλά όταν την πίεσαν να αποκαλύψει αν ο Σαρκό της έχει επιβεβαιώσει τις προθέσεις του, περιορίστηκε σε ένα «προφανώς» που λέει ωστόσο πολλά.

Στην αρχή ο δημοσιογράφος ρώτησε την Μπερναντέτ Σιράκ αν βλέπει θετικά μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Σαρκοζί και εκείνη απάντησε ότι ελπίζει να είναι υποψήφιος. «Είναι ο μόνος (ικανός) από την δεξιά, κατά την γνώμη σας;» συνέχισε ο δημοσιογράφος. «Για μένα ναι!» απάντησε δίχως δισταγμό η πρώην πρώτη κυρία. «Σας είπε ότι θα επιστρέψει;» ήταν η επόμενη ερώτηση.

«Α, δεν μου επιτρέπεται να το πω!» δικαιολογήθηκε η Μπερναντέτ Σιράκ, αλλά ο δημοσιογράφος δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να την πιέζει: «Δεν σας ρωτώ τι σας είπε, αλλά αν σας το είπε». «Το ίδιο κάνει!» διαμαρτυρήθηκε η σύζυγος του Ζακ Σιράκ.

Τότε ο δημοσιογράφος αποφάσισε να βγάλει μόνος του συμπεράσματα: «Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η απάντηση είναι ναι (θα είναι υποψήφιος)». «Ε ναι, προφανώς!» αποκρίθηκε εν τέλει η Μπερναντέτ, αποκαλύπτοντας στην ουσία το…μυστικό.


Σχόλια