Υπόθεση Marfin: Ένοχοι οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους

Την ενοχή των τριών από τους τέσσερις κατηγορουμένους στην υπόθεση της Marfin για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σωματικές βλάβες, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Τα στελέχη της τράπεζας Marfin κατηγορούνταν για το θάνατο των τριών ανθρώπων, μεταξύ αυτών και μιας εγκύου γυναίκας, στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου στις 5 Μάιου του 2010.

Το δικαστήριο επέβαλε τη μέγιστη δυνατή ποινή των 10 ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη στο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο και τον υπεύθυνο ασφάλειας Εμμανουήλ Πελονάκη, ενώ τιμώρησε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών και ενός μήνα τη διευθύντρια του υποκαταστήματος Άννα Βακαλοπούλου και απάλλαξε την υποδιευθύντρια Αναστασία Κούκου.

Η τυχόν έφεση θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ για τους δυο πρώτους. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην εισαγγελία για περαιτερω διερεύνηση της υπόθεσης. Η ποινή επεβλήθη με την επιβαρυντική περίσταση για τα πολύνεκρα ατυχήματα.

 

 


Σχόλια