Φροντίστε το δέρμα σας με καλέντουλα

Φροντίστε το δέρμα σας με καλέντουλα

Πολλοί από αυτούς που αγοράζουν προϊόντα από κάποιο online φαρμακείο, επιλέγουν να ψωνίσουν σκευάσματα που θα τους βοηθήσουν σε κάποιο μικρότερο ή σοβαρότερο δερματικό πρόβλημα. Οι περισσότεροι επιλέγουν λύσεις που περιέχουν φυτικά συστατικά στη σύνθεσή τους και θρέφουν σε βάθος το δέρμα.

Στη φύση υπάρχουν πολλά συστατικά, τα οποία είναι γνωστά για την βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στην ανθρώπινη επιδερμίδα. Ουσίες με δράση καταπραϋντική, αντιφλεγμονώδη, ενυδατική, αναζωογονητική, δροσιστική, θρεπτική κ.ά.

Μία από τις πιο γνωστές και ισχυρές ουσίες είναι η καλέντουλα. Πρόκειται για ένα φυτό, το οποίο συναντάμε συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες και στις αρχές του φθινοπώρου. Έχει χρώμα κίτρινο ανοικτό ή πορτοκαλί και δεν είναι γνωστό για το άρωμα του, αλλά επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί το έλαιο που παράγεται από το λουλούδι του.

Για να γίνει αυτό, η καλέντουλα βυθίζεται σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ή άλλο έλαιο κατά προτίμηση βιολογικό και με χαμηλά οξέα και αφήνεται για κάποιο χρονικό διάστημα στον ήλιο, ενώ αναδεύεται τακτικά. Άλλος τρόπος αξιοποίησης της καλέντουλας είναι το εκχύλισμα της.

Η δράση της είναι κυρίως καταπραϋντική και έπειτα ενυδατική. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους του δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα από μικρούς και μεγάλους. Εφαρμόζεται τόσο στο πρόσωπο, όσο στο σώμα και τα χέρια. Ωστόσο, απαγορεύεται αυστηρά η εφαρμογή πάνω σε σημεία που αιμορραγούν, καθώς και σε πληγές που δεν έχουν επουλωθεί εντελώς.Σχόλια