Φτιάξτε μάσκαρα στο σπίτι

Οι μεγάλες και μακριές βλεφαρίδες είναι ο πόθος κάθε κοριτσιού που σέβεται την εξωτερική της εμφάνιση.
Σήμερα θα σας γλυτώσουμε…από πάρα πολλά χρήματα και άσκοπες αποτυχημένες δοκιμές. Φτιάξτε μάσκαρα στο σπίτι με απόλυτο φυσικό τρόπο.

Φτιάξτε σπιτική μάσκαρα που δεν περιέχει βλαβερές ουσίες για τα ευαίσθητα μάτια σας. Το συγκεκριμένο καλλυντικό μας έρχεται από την αρχαία Αίγυπτο όπου η Κλεοπάτρα τόνιζε το βλέμμα της με μαύρη μάσκαρα.

Θα αποκτήσετε έμφαση στα μάτια χωρίς ερεθίσματα και ενοχλήσεις με την σπιτική μάσκαρα. Κάνει καταπληκτική δουλειά η φυσική εκδοχή καθώς μία χαρά ξεχωρίζει και τονίζει τις βλεφαρίδες, δίνει χρώμα και τις ενυδατώνει.

Όπως όλα τα καλλυντικά, έτσι και η σπιτική μάσκαρα έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Μπορείτε να την κρατήσετε για 6 μήνες. Μετά δεν θα είναι τόσο καλή και θα σας κάνει κόμπους στις βλεφαρίδες. Αν και νομίζω ότι θα την έχετε χρησιμοποιήσει πολύ νωρίτερα και θα έχετε φτιάξει εκ νέου μία παρτίδα.

Φτιάξτε μάσκαρα στο σπίτι

2 κουταλιές λάδι καρύδας

4 κουταλιές τζελ αλόε βέρα

½ κουτάλι τριμμένο κερί μέλισσας

1 καρβουνάκι που χρησιμοποιούμε στα θυμιατά

Μία θήκη από παλιά μάσκαρα

Οδηγίες
Καθαρίστε καλά την θήκη της μάσκαρας καθώς είναι χρησιμοποιημένη. Μην ξεχάσετε να πλύνετε και το βουρτσάκι. Μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε το κερί, το τζελ αλόε βέρα καθώς και το λάδι καρύδας. Ανάψτε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει τελείως το κερί.

Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το καρβουνάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Μέσα σε μία πλαστική σακούλα μικρή ρίχνουμε το μείγμα πιέζοντας προς μία γωνία ώστε να είναι συγκεντρωμένο σε ένα σημείο.

Στην άλλη άκρη της πλαστικής σακούλας κάντε ένα μικρό κόψιμο. Διπλώστε αυτό το σημείο και πιέστε το υγρό μέσα στο δοχείο για την μάσκαρα. Αυτή την ενέργεια να την κάνετε με προσοχή διότι όπως γνωρίζετε η μάσκαρα μπορεί να σας τα κάνει όλα χάλια.

Πηγή:aLaChef.gr
Σχόλια