Φυσική ομορφιά με έλαιο νυχτολούλουδου

44 0

Στις μέρες μας κάθε online φαρμακείο διαθέτει προϊόντα ομορφιάς που απευθύνονται κυρίως στις γυναίκες. Ωστόσο, εκτός από κρέμες, ορούς, πούδρες, τζελ και άλλες γνωστές μορφές καλλυντικών ουσιών, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα έλαια φυτικής προέλευσης. Μάλιστα, είναι τόσο ισχυρή η δράση τους, που μπορούν να μας χαρίσουν λάμψη και ομορφιά.

Ένα τέτοιο συστατικό είναι και το έλαιο από το φυτό νυχτολούλουδο. Πρόκειται για ένα φυτό πολλαπλής χρήσης και με πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι κυριότερες από τις δράσεις του είναι η λάμψη, η θρέψη, η δύναμη και η ζωντάνια που μπορεί να χαρίσει στο δέρμα. Η ονομασία του προέρχεται από το γεγονός ότι τα κίτρινα άνθη του ανοίγουν κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Ανήκει στην οικογένεια του επιλόβιου του στενόφυλλου. Οι σπόροι του είναι πλούσιοι σε λιπαρά οξέα και κυρίως σε γ-λινολενικό οξύ (GLA).

Στις μέρες μας έχει χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία από γυναίκες που πάσχουν από προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, βοηθώντας στη μείωση πολλών συμπτωμάτων. Επιπλέον, όλο και περισσότερες έρευνες το σχετίζουν με την προστατευτική δράση στο δέρμα μας. Έτσι, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα συμπληρώματα διατροφής ή μία από τις αγαπημένες καλλυντικές ουσίες των γυναικών, αφού κυκλοφορεί και σε δισκία για λήψη από το στόμα και σε υγρή μορφή (λοσιόν κ.ά.).

Η βελτίωση στην υφή και την όψη του δέρματος είναι άμεση και το αποτέλεσμα διαρκεί αρκετά, όπως βεβαιώνουν πολλές από τις γυναίκες που το δοκίμασαν και έμειναν άκρως ικανοποιημένες.



Join the Conversation