Φυσική προστασία με εχινάκεια

Φυσική προστασία με εχινάκεια

Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά συμπληρώματα διατροφής στην εποχή μας, υποσχόμενο να χαρίσει στον οργανισμό μας την προστασία που χρειάζεται από ιούς και μικρόβια. Η εχινάκεια πωλείται σε κάθε online φαρμακείο, σε προνομιακές τιμές.

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυτά των Ινδιάνων, οι οποίοι θεράπευαν με τη χρήση του πολλές και διάφορες μολύνσεις και δηλητηριάσεις. Η ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη «εχινός», λόγω των αγκαθωτών ανθών του. Η εχινάκεια ή εχινάτσια διαθέτει αποδεδειγμένα αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που την κάνουν απαραίτητη για όλους μας και πιο πολύ για όσους διαθέτουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Λαμβάνεται συνήθως προληπτικά, προκειμένου να προστατέψει από συμπτώματα γρίπης και κρυολογήματος ή θεραπευτικά, όταν αυτά κάνουν την εμφάνισή τους. Πλούσια σε πολυσακχαρίτες, φλαβονοειδή, αλκαμίδια, καφεϊκό οξύ και αιθέρια έλαια, αποτελεί για πολλούς καταναλωτές την κορυφαία επιλογή για να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους. Διεγείρει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων, ούσα άκρως αποτελεσματική σε περιπτώσεις λοιμώξεως του αναπνευστικού συστήματος.

Αν και η προληπτική της δράση είναι εξίσου ισχυρή, οι περισσότεροι καταναλωτές τη λαμβάνουν, όταν το κρυολόγημα ή η γρίπη έχει προσβάλει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, προκειμένου να μειώσουν τα συμπτώματα, να ενισχύσουν τον οργανισμό τους και να αναρρώσουν γρηγορότερα. Λαμβάνεται σε μορφή χαπιού η σιροπιού, συμβάλει στη μείωση του βήχα, ενώ χρησιμοποιείται και ως σπρέι για την αποσυμφόρηση των προβλημάτων της ρινικής κοιλότητας.Σχόλια