Φωτιά σε σκάφος αποκάλυψε … λαθρομετανάστες!

Στο ΠΑΓΝΗ διακομίσθηκαν, τα ξημερώματα, αλλοδαποί επιβαίνοντες σε αλιευτικό σκάφος που έπλεε 15 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας. στα ανοιχτά του Κερατόκαμπου. Το ξύλινο σκάφος που έφερε αραβικά γράμματα στα πλάγια, έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Μύρτου χωρίς φώτα. Το προσέγγισε περίπου στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα σκάφος του λιμενικού προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο. Ο καπετάνιος επιχείρησε να διαφύγει όμως το μηχανοστάσιο άρπαξε φωτιά. Το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου κι εκτόξευσε φωτοβολίδες λάμψης. Στο σκάφος ξέσπασε πυρκαγιά, οι φλόγες από την οποία ήταν ορατές ως την ακτή, γεγονός που προκάλεσε άμεση κινητοποίηση. Οι επιβαίνοντες στο σκάφος έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Το σκάφος του λιμεναρχείου της Ιεράπετρας και ιδιωτικά σκάφη ψαράδων από την Άρβη έσπευσαν για βοήθεια αποβιβάζοντας 23 άτομα (20 άνδρες και 3 γυναίκες) στο αλιευτικό καταφύγιο Καστρί. Εξ αυτών, οι 8 (τρεις γυναίκες και πέντε άνδρες) διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ με τραύματα από την πυρκαγιά, ενώ ένας εξ αυτών είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι. Οι δύο πήραν εξιτήριο το πρωί ενώ άλλοι έξι (τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες) παραμένουν για νοσηλεία. Ένας από τους έξι είναι σοβαρά τραυματισμένος, με τα εγκαύματα να καλύπτουν το 60% του σώματός του.

Οι υπόλοιποι 17 φιλοξενούνται στο Καστρί και μέσα στη μέρα πρόκειται να μεταφερθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Το Λιμενικό πραγματοποιεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ανάμεσα στα άτομα που περισυνελλέγησαν είναι και ο διακινητής τους.

 

Πηγή: cretalive
Σχόλια