Στις φλόγες η Αττική!!

Η σημερινή μέρα είναι από τις (πρώτες) δύσκολες του καλοκαιριού στο μέτωπο των πυρκαγιών, καθώς ο δυνατός αέρας είναι το μεγάλο «όπλο» απέναντι στους πυροσβέστες για τις εστίες που ήδη καίνε δασικές εκτάσεις στην Αττική.

Ηδη μετράμε τέσσερις εστίες σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο Ωρωπού,Κορωπί και πριν από λίγο και στους Θραμακεδόνες. Στην πυρκαγια στους Θρακομακεδόνες που είναι σε δασική έκταση στη συμβολή των οδών MAKEΔONIAΣ και M.AΛEΞANΔPOY έχουν σπεύσει και επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης, 30 πυροσβέστε, με 13 οχήματα. Ενώ από αέρος συνδράμουν και πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 αεροσκάφη & 2 ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης.

Όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι ξεκίνησε για τις πυρκαγιές πολύ άσχημα. Και η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη από την στιγμή που έχουμε περικοπές λόγω μνηνμονίου και στο κομμάτι της αντιμετώπισης τους. Από ολιγωρία και κακή διοίκηση τα ιδιόκτητα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής δεν έχουν καύσιμα (δείτε εδώ). Επίσης εκκρεμούν και προσλήψεις στην Πυροσβεστική και τα κονδύλια στους ΟΤΑ για την αντιπυρική άλλα έχουν δοθεί με καθυστέρηση και άλλα δεν έχουν φθάσει ακόμη στα ταμεία τους. Τέσσερις εστίες έχουμε σήμερα μόνον, και ο καιρός δεν βοηθά καθόλου.

Απευθύνεται έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην προσεγγίζουν στα σημεία των πυρκαγιών και να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων και των ομάδων που συμμετέχουν στην πυρόσβεση.

 

 

 
Σχόλια