Χίλαρι Κλίντον: Θέλει να δει γυναίκα στην προεδρία των ΗΠΑ

Την επιθυμία της να δει μια γυναίκα στην προεδρία των ΗΠΑ εξέφρασε σε ομιλία της στον Καναδά, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, κάνοντας υποθέσεις ότι θα μπορούσε να είναι η ίδια υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Επιτρέψτε μου να το πω αυτό, υποθετικά μιλώντας. Ελπίζω πραγματικά ότι θα έχουμε μια γυναίκα πρόεδρο κατά τη διάρκεια της ζωής μου», δήλωσε η Κλίντον ενώπιον «ιδιωτικού» ακροατηρίου πολιτών στο Τορόντο.

Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης που έχει διατελέσει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και Πρώτη Κυρία επί προεδρίας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, λέγεται ότι είναι αναποφάσιστη για το αν τελικά θα επιδιώξει την εκλογή της στην προεδρία το 2016.

Πολλοί Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν την υποψηφιότητα της Κλίντον αν και η 65χρονη πολιτικός έχει δηλώσει ότι χρειάζεται ξεκούραση μετά από τέσσερα χρόνια συνεχών ταξιδιών ανά την υδρόγειο, ως υπουργός Εξωτερικών.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως έχουν δείξει ότι είναι μακράν η πιο δημοφιλής στο σημερινό δυναμικό των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, και ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα την προτιμούσαν στην προεδρία παρά ένα πιθανό πρόεδρο από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

 


Σχόλια