Χαμόγελο του Παιδιού: Είχε ειδοποιήσει εδώ μήνες τις Αρχές για την μητροκτόνο

Αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 2 μηνών βρέφους στο Αλεποχώρι Τριταίας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί ότι «είχε ενημερώσει από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012 είχε αποστείλει ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στις αρμόδιες αρχές για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των παιδιών της οικογένειας.

Όπως αναφέρεται και στην από 25 Σεπτεμβρίου 2012 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 253005/α.σ. κατόπιν τηλεφωνήματος στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» είχε ενημερώσει για τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των παιδιών με την ένδειξη του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, ζητώντας ταυτόχρονα την τάχιστη παρέμβαση των αρχών και τη διερεύνηση της σοβαρότητας της κατάστασης για την προστασία των παιδιών, σύμφωνα και με το άρθρο 1532 επ. Α.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενήμερο ήταν και το Α.Τ. Χαλανδρίτσας, περιπολικό του οποίου τμήματος μετέβη στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 στην οικία της οικογένειας διαπιστώνοντας πως τα παιδιά διέτρεχαν κίνδυνο.

Χθες, τα δυο παιδιά της οικογένειας εισήχθησαν σε νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν εντολής της Εισαγγελείας Πατρών θα φιλοξενηθούν σε σπίτι του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αίσθημα υπευθυνότητας και πρωταρχικό μέλημα την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, ενημερώνει πως υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες σε εξέλιξη που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και κινητοποίησης και πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε παιδί που κινδυνεύει.»


Σχόλια