Χανιά: Λιγότεροι αριστούχοι μαθητές από πέρυσι

Μείωση των αριστούχων μαθητών στα Χανιά, σημειώθηκε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας των δύσκολων θεμάτων στα διαγωνιζόμενα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, οι αριστούχοι φθάνουν το 1,5%, σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα, σε σχέση με το 3-4% που αποτελούσαν οι αριστούχοι πέρυσι.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Γιάννη Κανδαράκη, η πτώση αυτή οφείλεται στα δύσκολα θέματα που μπήκαν στα μαθήματα της Φυσικής, των Μαθηματικών γενικής παιδείας και κατεύθυνσης, αλλά και στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών, κυρίως στο άγνωστο κείμενο.

Η μείωση αυτή, όπως επισημαίνει στο Flashnews.gr o κ. Κανδαράκης, θα επηρεάσει και τις βάσεις, οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν πτωτική πορεία σε όλα τα πεδία, αλλά και στις οικονομικές σχολές, στις οποίες τα μαθηματικά είναι υποχρεωτικό μάθημα επιλογής.

 

Οι πρώτοι των πρώτων

Σε όλα τα σχολεία του Νομού Χανίων υπάρχουν υποψήφιοι που συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία με μόρια που κινούνται λίγο πιο πάνω από τις 19.000.

Ο πρώτος των πρώτων, ωστόσο, σε επίπεδο Χανίων προέρχεται από το 4ο Λύκειο της πόλης με βαθμό πρόσβασης 19,32.

Υψηλές βαθμολογίες είχαν υποψήφιοι και των σχολείων της επαρχίας, με πρώτο το Λύκειο Παλαιόχωρας, όπου υποψήφιος πέτυχε βαθμό πρόσβασης 18,97, και δεύτερο το Λύκειο Κολυμπαρίου, στο οποίο υποψήφιος έχει βαθμό πρόσβασης 18,87.

 
Σχόλια