Χριστόπουλος: «Δεν ταίριαζε αυτός ο επίλογος»

Στεναχωρημένος από τον τρόπο που ήρθε το τέλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά έχοντας στην καρδιά του μόνο τις καλές στιγμές αποχωρεί από τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο νεαρός προπονητής που κατάφερε να οδηγήσει τον ΠΑΣ στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ανακοίνωσή του απάντησε στην πρώην ομάδα του, χωρίς όμως να θελήσει να ανεβάσει τους τόνους. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Χριστοβασίλη, τους παίκτες και τον κόσμο των Ηπειρωτών, λέγοντας ωστόσο πως δεν του ταίριαζε αυτός ο επίλογος. Όμως για το τέλος κράτησε το «στην καρδιά μου για πάντα», δείχνοντας πως δεν πρόκειται να ξεχάσει την θητεία του στον ΠΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χριστόπουλου έχει ως εξής: «Δεν ταιριάζει αυτός ο «τυπικός τρόπος» για να αποχαιρετίσεις φίλους. Έγιναν όμως όλα τόσα γρήγορα. Είτε λοιπόν θα έλεγα κάποια πράγματα μέσα από μια προσωπική ανακοίνωση, είτε δεν θα μιλούσα ποτέ.

Και πραγματικά νοιώθω ότι οφείλω να παραθέσω τα γεγονότα.

Εδώ και μήνες περίμενα πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας μας, από την ομάδα μου, τον ΠΑΣ Γιάννενα. Διάβαζα «πως έχουμε συμφωνήσει σε όλα». Το διέρρεαν «κύκλοι της ΠΑΕ». Πρόσωπα που γνωρίζω, αλλά δεν είναι η στιγμή να ασχοληθώ –και βέβαια δεν εννοώ τον πρόεδρο-. Πρόσθεταν μάλιστα πως «έμεναν τα τυπικά». Πρόταση όμως, στα χέρια μου δεν είχα.

Παρά ταύτα, δεν έκανα καμία δημόσια αναφορά σε όλο αυτό. Επαναλάμβανα μόνο, ότι «περιμένω τον πρόεδρο». Και βέβαια δεν διαπραγματεύτηκα με καμία άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, παρότι μου δόθηκε η ευκαιρία.

Η πρόταση ήρθε τελικά το βράδυ της 1ς Ιουνίου, παραμονή του ματς με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις επόμενες μέρες προκειμένου να το συζητήσουμε εκτενέστερα.

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου δέχθηκα ένα τηλεφώνημα μέσα από το οποίο πληροφορήθηκα το ενδιαφέρον της Ταβρίγια. Την επόμενη μέρα συναντήθηκα με τον κ. Χριστοβασίλη, και στην κουβέντα που είχαμε τον ενημέρωσα. Και για το ενδιαφέρον, αλλά και για το ταξίδι που θα έκανα στο εξωτερικό.

Επέστρεψα την Παρασκευή (8/6). Συναντήθηκα και πάλι με τον πρόεδρο. Συζητήσαμε για πολλές ώρες, Τον ενημέρωσα για όλα. Και ζήτησα 48 ώρες. Για να σκεφτώ. Να μιλήσω με την οικογένεια μου και τους συνεργάτες μου. Δεδομένα ο χρόνος ήταν λίγος, για να αποφασίσω.

Την Κυριακή το απόγευμα, τηλεφώνησα στον κ. Χριστοβασίλη και του είπα ότι σκέφτομαι σοβαρά να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ουκρανία.

Είναι μεγάλο δέλεαρ για μένα, η προοπτική που μου δίνει η Ταβρίγια. Η εξέλιξη. Το δικαίωμα να εργαστώ στο εξωτερικό. Η παρουσία μου σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο συγκαταλέγεται στα κορυφαία της Ευρώπης. Μου συνέβη τώρα, και ίσως να μην είχα ποτέ ξανά την ευκαιρία.

Το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, δεν ήταν το βασικό κριτήριο επιλογής μου. Ενστερνίζομαι, εκείνη τη ρήση που λέει πως «Ότι μετράει δεν μπορεί να μετρηθεί και ότι μπορεί να μετρηθεί δεν μετράει απαραίτητα».

Στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας είχα αποφασίσει. Τηλεφώνησα και πάλι στον πρόεδρο. Του εξήγησα ότι αμέσως μετά, θα απαντούσα καταφατικά στη πρόταση της Ταβρίγια.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα για την μη συνέχιση της συνεργασίας μας δεν μου άξιζε. Δύο χρόνια έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Μαζί πετύχαμε σπουδαία πράγματα. Ο επίλογος αυτός δεν ταιριάζει. Δεν πειράζει όμως…

Κρατάω μόνο τις καλές στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο και την οικογένεια του. Ο σεβασμός και η εκτίμηση που νοιώθω για εκείνους, είναι απεριόριστος.

Τελειώνοντας θέλω να απευθυνθώ στους ποδοσφαιριστές, και τους φιλάθλους μας. Στην ομάδα έχουν μπει ισχυρές βάσεις και ο ΠΑΣ θα κάνει βήματα, μόνο μπροστά. Σίγουρα με την απόφαση μου στεναχωρώ κάποιους από εσάς. Πιστεύω όμως ότι αργότερα θα κατανοήσετε τους λόγους αυτής. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και για τις υπέροχες στιγμές που μου χαρίσατε.

Φεύγοντας αφήνω εδώ στα Γιάννενα ένα κομμάτι του εαυτού μου.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για εμένα ισχύει το «στην καρδιά μου για πάντα».

Γ. Χριστόπουλος».

 

 
Σχόλια