Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη

Χωρίς ταξί θα κινηθούν οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη σήμερα,. Δευτέρα μέχρι και τις πέντε το πρωί της Τρίτης.

Το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνέλευση στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, ενώ μετά είναι προγραμματισμένη πορεία μέχρι το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου και θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο Τύπου του σωματείου.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Θεσσαλονίκης «Ο ΕΡΜΗΣ» ανακοινώνει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 από ώρα 5 έως τις 5 της Τρίτης.

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ να απέχουμε από την εργασία μας, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους συμπολίτες μας, διότι αρμόδιοι φορείς όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όχι μόνον δεν ενσκύπτουν για να δώσουν λύσεις στο μέγιστο σήμερα πρόβλημα των ΤΑΧΙ που είναι οι χώροι στάθμευσής του, αλλά με υποτιμητικό έως εξευτελιστικό τρόπο προτείνουν ουσιαστικά τον περαιτέρω εξαφανισμό του επαγγέλματος. Προτάσεις όπως «πηγαίνετε σε δεξαμενή πολλών θέσεων στο Μέγαρο Μουσικής και στο Λιμάνι», «εργάζεστε με το σύστημα μονά – ζυγά», «δώστε μας χρήματα να τα δώσουμε σε ιδιωτικά πάρκινγκ να παρκάρουν Ι.Χ. για να μείνουν άδειες θέσεις για ΤΑΧΙ στην Μητροπόλεως», «προτιμούμε την αριστερή πλευρά της Τσιμισκή να έχουμε παράνομα τις φορτοεκφορτώσεις και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που θέλουν να ψωνίσουν», δυστυχώς μας εξοργίζουν. Ξεχνούν πως έχουν απέναντί τους ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς που προσφέρει υπηρεσία στην κοινωνία. Αυτό το μέσον κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το ξαποστείλει στο πυρ το εξώτερο. Εκτός εάν Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης κατά πως φαίνεται θέλουν προτείνοντας να φτιάξουν ένα κέντρο χωρίς ταξί.

Το δημόσιο μέσο μεταφοράς για αυτούς τους κυρίους είναι υποδεέστερο ακόμη και από ένα παράνομο παρκαρισμένο Ι.Χ. Ο Δήμαρχος το διαλαλεί και το δικαιολογεί για να έχουν δουλειά τα μαγαζιά. Ο Δήμαρχος προφανώς νομίζει ότι ο οδηγός ΤΑΧΙ το επάγγελμά του δεν το βλέπει ως μαγαζί. Ο λαλίστατος και εκφοβιστικός Αντιπεριφερειάρχης διέταξε τους πάντες που καταλαμβάνουν την αριστερή πλευρά της Τσιμισκή να εξαφανισθούν. Οι δύσμοιροι φορτοεκφορτωτές θα βγουν στην απεργία; Τα καταστήματα όσα δεν έκλεισαν μέχρι σήμερα θα κλείσουν άμεσα γιατί διατάζει ο κ. Τσαμασλής; Είναι πολύ ολίγοι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε ότι για τις πράξεις και τα λεγόμενα του Αντιπεριφερειάρχη, μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο πολιτικός του Προϊστάμενος.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ εμμένει για το θέμα των χώρων στάθμευσης στο κέντρο στην οδό Τσιμισκή στην αριστερή πλευρά έως ότου δικαιωθεί. Δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Για τα έκτακτα περιστατικά θα υπάρχουν ΤΑΧΙ επιφυλακής στα 3 Ραδιοταξί της πόλ

 Σχόλια