«Όσοι προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά δεν έχουν θέση στο Δημόσιο»

109 0

«Πρέπει να έχουμε μία σωστή Δημόσια Διοίκηση», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι: «Εκεί που πλεονάζουν υπάλληλοι, πρέπει να μεταφερθούν εκεί που έχουν ελλείψεις». Υποστήριξε ότι το πρώτο είναι να γίνει σωστή και σοβαρή αναδιάρθρωση και κατ’ επέκταση επανατοποθέτηση του προσωπικού.

[quote_text color=»#000000″ text_color=»#ffffff»]«Το ότι μπήκαν όλοι οι υπάλληλοι ανεξαρτήτως προσόντων, σημαίνει ότι δεν έγιναν οριζόντιες παρεμβάσεις.[/quote_text]

Οι υπάλληλοι με διδακτορικά και μεταπτυχιακά μοριοδοτούνται», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι: «Μέσα από τα οργανογράμματα θα βρούμε τους επιπλέον 4.000 υπαλλήλους μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Ξεκαθάρισε όμως ότι: «Όσοι έχουν προσόντα και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ κινδυνεύουν λιγότερο». Και ανέφερε τα προσόντα των εργαζομένων στο Δημόσιο με τα νέα δεδομένα, λέγοντας: «Τα προσόντα, η εργασιακή εμπειρία και η εμπειρία τους σε άλλες θέσεις, ξένες γλώσσες υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι πλαστά. Όσοι κορόιδεψαν για να μπουν στο Δημόσιο, δεν έχουν θέση στο Δημόσιο» σημειώνοντας ότι: «Οι αξιολογήσεις γίνονται από τριμελείς επιτροπές».

Πρόσθεσε πάντως ότι όσοι είναι αποσπασμένοι σε θέσεις ανάγκης, δεν κινδυνεύουν ενώ σημείωσε ότι θα γίνουν προσλήψεις κάποιων το επόμενο διάστημα.Join the Conversation