100 στρέμματα κάηκαν στην Ελασσόνα!

Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ελασσόνας, για μεταφορά της 361 ΠΑΠ στρατιωτικής μονάδας, η οποία φιλοξενεί αποθήκες με πυρομαχικά και βρίσκεται μία ανάσα από την πόλη, επανέφερε στην επιφάνεια με τον πλέον επιτακτικό τρόπο, η φωτιά που ξέσπασε προχθές στην περιοχή. Φωτιά η οποία απείλησε τις αποθήκες, λαχτάρησε του κατοίκους και οδήγησε τον δήμαρχο Ελασσόνας Γιώργο Πασχόπουλο να εκδώσει εντολή εκκένωσης της πόλης για προληπτικούς λόγους. Εντολή η οποία εν συνεχεία ανακλήθηκε, καθώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή από εδάφους και αέρος, οι οποίες από ένα σημείο και μετά ενισχύθηκαν και από στρατιώτες.

Όπως και προχθές είχε επισημάνει ο κ. Πασχόπουλος ο Δήμος Ελασσόνας έχει κατά επανάληψη θέσει στις εναλλασσόμενες ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το ζήτημα της απομάκρυνσης της μονάδας από την Ελασσόνα, χωρίς όμως αυτό να βρει ανταπόκριση. Μετά τα γεγονότα της Δευτέρας όχι απλά σκοπεύει να το θέσει εκ νέου στην παρούσα ηγεσία του υπουργείου αλλά και να διεκδικήσει με έμφαση την ικανοποίησή του.

Στο πνεύμα αυτό σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στο πλαίσιο της οποίας τα μέλη της εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τους κινδύνους που διατρέχουν οι κάτοικοι της Ελασσόνας και της γύρω περιοχής, από την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών κοντά στην πόλη της Ελασσόνας.

 

 


Σχόλια