15 Νοεμβρίου: Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων

15 Νοεμβρίου: Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων

Με την Ελλάδα να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις τροχαίων ατυχημάτων και τα στατιστικά στοιχεία να μαρτυρούν έλλειψη σεβασμού των Ελλήνων οδηγών απέναντι στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα πράγματα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά δεν μπορούν να φαντάζουν , αφού κάθε χρόνο εκατοντάδες οδηγοί όλων των ηλικιών χάνουν την ζωής τους στην άσφαλτο.

Μέχρι σήμερα τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων έχουν ξεπεράσει τους 40.000 στην συντριπτική τους πλειοψηφία και το σενάριο του να κυκλοφορεί κανείς στην Αθήνα έχοντας πολύ μεγάλο ποσοστό  θανάτου από τροχαίο σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, φαίνεται να μην ανησυχεί  ιδιαίτερα  τους «αρμοδίους»

Στη μνήμη λοιπόν όλων των οδηγών που κόπηκε απότομα το νήμα της ζωής τους , το SOS. TE ένας σύλλογος που τιμά την μνήμη των θυμάτων έχει καθιερώσει παγκοσμίως από το 2005, την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων.

Πρόκειται για μια ημέρα,αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ  η οποία έχει αφιερωθεί στη μνήμη όλων εκείνων  που άδικα και βίαια χάθηκαν στην άσφαλτο, αναγνώρισης του πόνου που βιώνουν οι συγγενείς τους, αλλά και αφύπνισης τόσο των μελών όσο και της κοινωνίας σε σχέση με τα θέματα της οδικής ασφάλειας.

Φέτος λοιπόν, συμπληρώνονται δέκα χρόνια αφότου ο ΟΗΕ αναγνώρισε επίσημα αυτή την ημέρα και διοργανώνει ακόμη μια επέτειο μνήμης την Κυριακή 15 Νοεμβρίου καλώντας  τον κόσμο να ενημερωθεί με άμεσο στόχο την πρόληψη από μελλοντικά τροχαία δυστυχήματα .

Ανοιχτό ραντεβού λοιπόν στις 15 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα .

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.soste.gr

Τηλέφωνο: 6971542433 – 6977229631

 Σχόλια