17 αντικείμενα που δεν ξέραμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης!

206 0

Δείτε για πόσο διάστημα μπορείτε να χρησιμοποιείτε διάφορα καθημερινά αντικείμενα που μέχρι τώρα δεν είχατε σκεφτεί ότι κάποτε λήγουν.

Εσείς τα γνωρίζατε;

1. Μαξιλάρια: έχουν 2-3 χρόνια ζωής. Μετά γίνονται πόλος έλξης για τα ακάρεα ενώ χάνουν το σχήμα τους και μπορεί να σας προκαλέσουν πόνους στο λαιμό.

2. Παντόφλες: 6 μήνες. Στο διάστημα αυτό φροντίστε να τις πλένετε καλά γιατί, όπως και τα παπούτσια, «τραβούν» τους μύκητες.

3. Σφουγγάρια μπάνιου: 2 εβδομάδες. Το καταφύγιο των μυκήτων και της υγρασίας!

4. Πετσέτες: από 1 έως 3 χρόνια. Τα βακτήρια «φωλιάζουν» στις πετσέτες, ακόμα και αν τις πλένουμε συχνά.

5. Βούρτσες μαλλιών: 1 χρόνος ζωής. Οι βούρτσες πρέπει να πλένονται κάθε εβδομάδα και να αντικαθίστανται κάθε χρόνο.

6. Άρωμα: από 2 έως 3 χρόνια. Από τη στιγμή που θ’ ανοίξετε το μπουκάλι του, μετράει δύο χρόνια ζωής. Αν το κρατήσετε κλειστό στο νεσεσέρ σας, προσθέστε ακόμα έναν χρόνο.

7. Σουτιέν: από 1 έως 2 χρόνια. Με τη συχνή χρήση και το πλύσιμο, χάνουν το σχήμα και την ελαστικότητά τους ενώ μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα άβολα στην εφαρμογή.

8. Αθλητικά παπούτσια: 1 χρόνος ζωής. Μετά από 200 χιλιόμετρα, τα παπούτσια δεν μας προσφέρουν την υποστήριξη που χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα να καταπονούνται οι αρθρώσεις μας.
9. Μπαχαρικά: από 1 έως 3 χρόνια. Τα μπαχαρικά χάνουν τη μυρωδιά και την έντονη γεύση τους μετά από κάποιο διάστημα.

10. Αλεύρι: 6 μήνες ζωής για το απλό αλεύρι και 1 χρόνος για το αλεύρι υψηλής ποιότητας.

11. Πιπίλες του μωρού: από 2 έως 5 εβδομάδες. Οι πιπίλες από λάτεξ πρέπει να αντικαθίστανται συχνά γιατί το υλικό τους είναι ευαίσθητο και δημιουργούνται «ρωγμές» στις οποίες… εγκαθίστανται βακτήρια.
12. Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου: από 6 έως 10 χρόνια. Το πλαστικό και ο αφρός που περιέχει το καθισματάκι αρχίζουν φθείρονται, το κάθισμα χάνει το σχήμα του κι έτσι δεν προστατεύει πια επαρκώς το παιδί.

13. Πυροσβεστήρες: έως 15 χρόνια εκτός αν παρατηρήσετε κάποια εμφανή βλάβη.

14. Πολύμπριζα: από 1 έως 2 χρόνια. Κάθε πολύμπριζο έχει συγκεκριμένες «αντοχές». Αν τις ξεπεράσει, μπορεί να προκαλέσει άλλα, πιο σημαντικά προβλήματα.

15. Απολυμαντικά: έως 3 μήνες. Μετά το διάστημα αυτό, χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.

16. Αντικουνουπικά: 2 χρόνια ζωής. Έπειτα, απλώς δεν θα κάνουν δουλειά.

17. Οδοντόβουρτσες: έως 3 μήνες, εκτός αν οι «τρίχες» της φθαρούν πιο σύντομα. Επίσης, φροντίστε να τις αντικαθιστάτε μετά από κάποιο κρύωμα ή αρρώστια γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα την… ξαναπεράσετε!Join the Conversation