11:58 Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Η ΕΕ ενέκρινε 46 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για το μεταναστευτικό

Η ΕΕ ενέκρινε 46 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για το μεταναστευτικό

Πάνω από 95.000 άνθρωποι, κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, έχουν μεταβεί το 2017 στη γειτονική χώρα μέσω της Μεσογείου.

Το ποσό των 46 εκατ. ευρώ θα δοθεί στην Ιταλία από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις συντήρησης των μεταναστών και προσφύγων, μετά τις αυξημένες ροές που παρατηρήθηκαν το φετινό καλοκαίρι στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, πάνω από 95.000 άνθρωποι, κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, έχουν μεταβεί το 2017 στην Ιταλία, γεγονός που αναδεικνύει το πρόβλημα, αν υπολογίσει κανείς όσους είχαν ταξιδέψει το 2016, πολλοί εκ των οποίων εγκλωβίστηκαν μετά το κλείσιμο των συνόρων.

Η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις περιπολίες με το σύνολο του στόλου της, εμποδίζοντας τους διακινητές να μεταφέρουν τις καραβιές με τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους. Η Ευρώπη έχει ήδη εγκρίνει το ποσό των 90 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν για τη βελτίωση των προσφυγικών εγκαταστάσεων στη Λιβύη, ώστε να αποτραπεί η μαζική διέλευση της Μεσογείου.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας